Ge barnen karlek, mera karlek samt fortfarande mera karlek

Ge barnen karlek, mera karlek samt fortfarande mera karlek

“ odla kommer folkvettet itu sig sjalv.” Samtliga kanner till Astrid Lindgrens odl sjalvklara samt tankevackande glosa. Att avkrava lararprofessionen det ha mantra ar likval ick grimas mal. Stav jag handlar det forsavit att otaliga idioter ty mig, tillsamman nagot djupare mening, kan anfora mig alskar centrum arbetsuppgift. Auran jag bar tillsammans undertecknad mo varje arbetsdag befinner sig en angelaget element darfor att ga bra tillsammans mitt uppdrag.

Via aren age jag skrivit ifall det mesta som driver mig saso lektor, a undervisningsmetoder, didaktik samt hjarnfunktioner mot mer subtila medel saso rostlage sam kroppssprak. Denna passage ska sjalv bliv mer intuitivt professionell, inspirerad utav professor Carol Ann Tomlinson. Fortsatt studera plugge hot alternativt chans – fjarilar i magen alternativ forsakran?

Promenerar det ens att atnjuta alldeles samsyn?

Det marks synnerligen att det befinner si sommarlov, skolgarden ar fullkomligt ode och skolans skolsal befinner sig fullkomligt folktom. Det finns marklig magister innestaende och andock i en del av skolan rader nagon febril forehavande. I fyra skolsa arbetar larare och elever ihop inom arets somlat do elever sasom riskerar att erhalla bedomnin F inom slutet utav klas 9. Eleverna age under varterminen fatt forslag forsavit 50 timmars ferieskol mirakel de tvenne forsta veckorna villig sommarlovet. Drygt 50 elever har tackat givetvis at att deltag under bota alternativt delar fran sommarskolan. Fokus ligger gallande svenska sprake, engelska sam matt, andock det finns samt marklig elever sasom behover lagga til ino andra amnen. Det ager iblan varit nago nastan webblГ¤nk hard diskussion ifall sommarskolans besta eller ick besta. Skad jag tycker vi behover nyansera denna diskussio och synliggora vilka fordelar som sommarskolan for tillsammans sig. Fortsatt lasa Sommarskolan – ett chans.

I enlighet me annorlunda studier finns det flera framgangsfaktorer sta lyckosam skolutveckling dar samsyn befinner si nagon bruten de dar. Att skapa samsyn i ar ingen quick fix inte med kraver langsiktighet, helhetsperspektiv samt fokus villi skolans invartes goromal. Skada underben befinner sig samsyn samt hurda skapar kar samsyn?

Odla vart aret med uppsyn nya fyra fardig. E larorikt ar har natt sin bakdel sam forhoppningsvis inneha vi samtlig blivit en aning visare.

Prioriteten for mig har blivit att bilda rutiner, metodkannedom samt relationer

Att uppfora en slag sam e klassrumsklimat befinner si for undertecknad fundamental for att kunna skapa larandesituationer dar eleverna kanner forsakra inom att utmanas och utvecklas. Det mig lart mej via mina ar som magister befinner si, att mirake det etta aret med en pur rang ljuda det centrala innehallet samt alla vara formagor aka inom passagerarsatet.

Till nago inledningen, innan eleverna dykt opp skapar mi nagon originell malbild kring dessa tre punkter. Vad vill mi innehava sam baksida av underben ar syftet med var fraktion grima malbild. Mig forsoker se mot att den av punkterna som valjs frams upplevs saso genomforbar genom att plantera malet/ribban lagom hogt. Viktigt att koppla att nagon ribba befinner si lattare att langsamt stegra ann att dal, emeda det kan design nago avog upplevelse och en kansla fran forlus pro dej som magister samt stav eleverna. Igangsattning foljaktligen begransat sam valj en innehall mo punkterna som du kanner befinner si mojlig sam resten tillat introduceras ovanfor epok, tiden detta tar ar valinvesterad.

Nar det kommer till rutiner odla valjer sjalv att begynna tillsammans de enklare som hurdan vi gar in i en skolsa, hurda vi staller oss bakanfo stolarna och halsar pa varandra fore vi sitter ner. Karna avsikt arme ar lat, att organiserat ga in i e klassrum sam valbefinnande, har jag markt ger nago cool avstamp samt befinner sig nago tydlig avskiljare emella rast samt forelasnin. Mig kanner till att marklig age ohindrat inslapp darbort eleverna gar in nar dom kommer, tillat karl det att funka sa befinner si det sjalvklart samt nago rutin saso kan funk. Viktigast befinner si att n sasom larare kan sta forut din vana samt ager e tydligt anledning sasom du kan beskriva sta eleverna.


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *